Дългоочаквания бюджет на Столична община за 2023г. бе приет. Бюджет, в

...
Дългоочаквания бюджет на Столична община за 2023г. бе приет. Бюджет, в
Коментари Харесай

Нов модерен общински медицински център ще има в кв. Орландовци

Дългоочаквания бюджет на Столична община за 2023г. бе признат. Бюджет, в който още през 2022г., бяха заложени редица инфраструктурни и обществени планове, за развиването на региона.

Един от тях включва построяването на нов съвременен общински медицински център в кв. Орландовци.

В рамките на месец ще има издадено Разрешение за градеж за построяването на нова постройка за „ Лаборатория, лечебница и публично обслужване “, която ще се намира на ул. „ Железопътна “, на мястото на съществуващата автокъща. Така ще се обезпечи свободен достъп до съответно здравно обслужване, в нова и съвременна постройка, отговаряща на условията за налична среда, за всички поданици на квартала.

След построяването на новия медицински център, съществуващата остаряла постройка на Медицински център IX, ще бъде изцяло ремонтирана и превърната в детска ясла, каквато е била в предишното. По този метод ще бъде употребявано и прилежащото към нея огромно дворно пространство, за построяването на площадки за игра навън.

Така ще успеем да превърнем един огромен терен, в съвременен и комплекс от детски заведения, отговарящ на потребностите на живущите, включващ детска ясла, съществуващата постройка на ДГ №149 „ Зорница “ и плануваното към нея уголемение, посредством построяването на нов корпус с „ топла връзка “.

С дейностите си желаеме да отговорим на потребностите на живущите в кв. Орландовци, както за нуждата от свободен и елементарен достъп до здравно обслужване, по този начин и по отношение на разрешаването на казуса с дефицита на свободни места в детските градини, посредством построяването на нови здания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР